Friday, July 31, 2009

Thanks kawan kawan.

Sepanjang this whole one week, i keluar je kerja. Well tak jugak lah. Tapi agak lah sebenarnya. I tak boleh duduk rumah, nanti teringat dekat all the memories that ive created with him dulu. Walaupun i keluar pun i akan teringat dia sebab he always naik my car dulu, duduk sebelah i kan, then pernah bawak kereta i semua. Tapi at least i akan fill the emptiness in me by going out with the girls. & eventhough i still feel like still want to call him, tak move on dengan nak pergi KL la apa la, i akan selalu dapat kata kata dari kawan kawan i yang sentiasa marah i suruh move on & jangan cari dia. :') Terharu, betapa diorang nak i move on, sampai sanggup marah. Hahaha, i love you guys! Minggu ni je dapat keluar dengan korang ramai ramai. After this, balik lagi, we keluar ramai ramai lagi alright? Ada lagi yang missing pun sepanjang keluar ramai ramai ni. OH & ADA SOMETHING I NAK CAKAP NI, DENGAN CONFIRMNYA I MASUK SEGI USJ & WILL BE TAKING DIPLOMA IN ACCOUNTANCY, CLASS I START 17TH AUGUST NI. :) Oh, okay la. Dengan itu, i nak sajikan you guys with the pictures of me & my friends sepanjang minggu ni. Sayang korang!



P/S : I still miss you, though. Tadi karaoke dengan Nazrin & Nasha, i selalu teringat you. I nyanyi lagu Diana by Paul Anka. Macam apa yang i rasa jugak. Oh & tadi petang on the phone dengan PG, dia gelakkan i bila Nazrin cakap i dah move on dari you. Kelakar sangat ke? Nampak sangat ke i lemah, sayang you sangat & memang susah nak move on dari you? Ill prove you guys wrong, i tak kira! Tapi i nak berbangga kejap ni, I TAK PERNAH NANGIS OKAY UNTUK YOU FOR THIS WEEK! Air mata tak keluar, so that means ill move on sooner or later kan? Ahh, apa apa la! I NAK MOVE ON! I love you. T_T

Thursday, July 30, 2009

Untitled.

"I cannot go to the ocean,

I cannot drive the streets at night,
I cannot wake up in the morning,
Without you on my mind,
So youre gone and im haunted,
And i bet youre just fine,
Did i make it that easy,
To walk right in and out of my life?"



Somehow, lyrics ini memang betul betul perfect untuk apa yang i tengah rasa sekarang. A fine frenzy betul betul memahami. Mana you, jawab lah soalan i. Senang sangat ke? Murah sangat ke diri i ni untuk you? I takkan pernah lupa segala apa perkataan yang pernah keluar dari mulut you untuk i, semuanya indah. Ternyata, all that were just lies. Okay, ternyata lagi, i memang still tak boleh move on dari dia. Shit, i just miss him too much. Kalau boleh, sekarang jugak nak drive pergi KL, pergi rumah dia, ketuk pintu rumah, ketuk pintu bilik, hug him tight & tell him that i hate him for making me like this. Ah, bodoh la. I nak jadi happy balikkkkkk. I WANT MY FRIENDS, I WANT TO HAVE FUN WITH THE GIRLS. :'(

Wednesday, July 29, 2009

Susah sangat. :'(

Serious, susah sangat untuk i lalui hari ni tanpa dia. I sepatutnya pergi picnic dengan kawan kawan i, tapi ada hal so tak dapat. Sorry korang. Plus, handphone kita tertinggal dekat rumah, tu yang tak angkat call Syaza & Uswah. Last last i bukan pergi tengok colleges pun, i terperap dekat rumah. Sekarang nak pergi colleges tu macam tak ada mood. Ingat nak pergi OU or Pyramid ke KL ke sorang sorang, tengok movie ke apa kan, tapi tapi tapi .... I tak ada mood la. I nak dia sangat sangat sekarang. Tak boleh ke? Susah sangat ke? I sedih la, kenapa i tak boleh stay je dekat life i dulu. :'( Hey gila, life must go on lah!

Sorry, i memang nak sangat move on. I nak sangat jadikan blog ni blog yang happy je tapi, i dah tak ada tempat lain nak bergantung. I tak nak lah selalu cari kawan kawan i, i nak berdikari. Sorang sorang. Tapi susah, susah sangat! I dont want to be alone. Sekarang i tengah teringat benda benda yang i selalu buat dengan you dulu. Kita pergi Curve, OU, Pavilion, De Mamak, Danau Kota, PD, Genting, etc. Bestnya, rindunya. Tapi i tau i shouldnt be missing all that. Tak patut, tak baik. I telah khianati kaum hawa yang lain. Haih. YOU, I MISS YOU SO MUCH.

Kenapa lah dulu you kena layan i baik baik, kenapa lah dulu you kena teman i pergi mana mana, kenapa lah dulu you selalu buat baik dengan i? You tahu i suka you, you know that, so why should you keep on giving me fake hopes? Harapan palsu. You kata you ... Dah la Sofia, move on. Lelaki kot, memang lah macam tu. :) Tapi memang lah ada jugak perempuan yang buat lelaki macam ni, so tak lah i nak cakap memang perangai macam ni sinonim dengan lelaki je, tapi kebanyakkannya pun yang kena macam i, perempuan. Kan? Setuju tak? :)

Dah la tu, rasa macam terpesong pulak tetiba. Tapi, i tak habis nak curhat lagi lah. Bestnya kalau i ada patung yang dengar apa i cakap, pastu dia peluk i untuk comfort i. Awh, comelnya. :') Tapi agak scary sebenarnya. Tapi i memang nak sangat ada orang yang boleh comfort i sekarang. Dengar apa i nak cakap, bagi responds yang baik so that i could use any of the responds as advices & cara untuk move on ke kan. Sepanjang i tulis entri kali ni, kepala, mulut, hati i memang tak lengang daripada terbayang muka dia, sebut nama dia. Where are you? Bukan ke i ni .... Eh dah la gila, move on already!

Okay la, i rasa i nak buat satu folder lah. Folder khas untuk dia. I akan letak all of my pictures with him dalam tu & all the songs yang once he put into my mp4, once dia suruh i download untuk dia, semua yang berkaitan dengan dia la. I nak move on. Nanti bila i dah ready, i boleh delete je folder tu then VOILLA, i move on. Walaupun i tahu nak delete delete ni sangat susah. Its okay, ill wait for the right time. Harap harap cepat lah masa tu datang. Okay la, i nak pergi buat sekarang. Sedihnya, air mata dah tak boleh keluar, sekarang menangis dalam hati je. :'( I hate you, i hate me for who i was when i was still in touch with you. KENAPA I BODOH SANGAT NI? Okay, kali ini i dedicate lagu 'IS THIS THE END BY ZEE AVI' pulak untuk you. Dah, roger & out. T_T

First step, on the way!


Hello people. :) Yes, its me, Sofia Farhana binti Mohsen. I decided to create another blog because i think its one of my way to move on. Memandangkan blog lagi satu dah mencecah post yang ke 100, i rasa its time for me to create another step in my life. Kan? Tinggalkan yang lama behind & move on.

Meh i cerita sikit, why is it so tiba tiba i buat lagi satu blog. Hmm, sebenarnya pasal budak tu lagi lah. Budak ke? T_T Well, i tak ada contact dengan dia or jumpa dia pun for the past 72 hours. Eh tak tak, more than that pun. Tiba tiba i tersentap, tengah baca blog orang, i terbaca pasal lelaki. Pasal apa yang lelaki akan & tak akan buat for the one they love. Lepas tu lepas keluar dengan kawan kawan sekolah, the girls, i pun dengar jugak cerita diorang. I tiba tiba terfikir, entah entah betul kan, lelaki tu just gunakan i. Untuk dia lepaskan rindu, dulu, sekarang untuk lepaskan nafsu kuda padi dia ke apa ke i pun tak tau. Kalau betul dia sayang i, mesti dia ada buat effort apa apa kan? Tapi tak apa, dia dah ada girlfriend pun, memang dari dulu i patut back off. :)

So sekarang i think i really have to listen to what my friends told me. I just have to move on. First step, no more physical, emotional contact dengan dia. So sekarang i dah berjaya tak contact dia sehari semalam. Hebat tak? Tolong lah berbangga dengan i. So harap harap i akan berjaya kekalkan record i ni sampai bila bila. Dia pun tak contact i, buat apa i cari dia. Betul tak? Nampak sangat dia dah bahagia dengan hidup dia sekarang. Jadi, mari ramai ramai tolong i move on. Sekarang pun i berusaha sedaya upaya untuk keep myself busy, keluar with the girls everyday for this week. Memandangkan semua pun ada this week kan. :')

Hmm. I pun kena lupakan lah apa yang dia pernah cakap, buat dekat i. Semua tu palsu, lelaki lelaki. Kenapa lah senang sangat perdaya perempuan dengan kata kata & tingkah laku. Kan? Senang sangat jadikan lelaki tu satu pengaruh besar dalam hidup. Haih haih. I tau its going to be hard for me to move on from him, from our past together, but i really have to try hard. Sebab ni bukan crush yang biasa, i dah start sayang dia. Sayang gila gila, Nazrin faham lah. Tak apa lah, i know it takes time, i have whole life to move on pun. :) I harap second step akan cepat datang, i tak boleh buat lagi second step sebab tu terlalu besar untuk i. I tak cukup kuat lagi. Hmm.

So for you, i know you know who you are, tapi i tak tau la you baca ke tak kan, i just nak cakap, you salah. You cakap i tak akan pernah boleh move on from you kan? Sekarang i nak buktikan you salah & i harap i kuat. I akan doakan kebahagiaan you, i tau i wajib lupakan you. Selamat tinggal you, i halalkan segala apa semua untuk you. I harap you pun sama. Pasal janji kita yang once we made tu, i halalkan jugak la. Tak apa lah kalau tak ada sorry from you pun, i redha, i redha diperlakukan seperti mana i diperlakukan sebelum ini. I tak sanggup, tak sanggup nak face you again. Im sorry. Its too hurtful.

ILL NEVER WANT TO LET YOU GO, BUT I HAVE TO, I JUST HAVE TO SACRFICE FOR YOUR HAPPINESS, MY LOVE. HOW I WISH I NEVER MET YOU, NEVER HAVE FEELINGS TOWARDS YOU, NEVER BEEN IN THIS KIND OF SITUATION. I HOPE IM STRONG. :'( I DEDICATE 'ALMOST LOVER BY A FINE FRENZY' JUST FOR YOU. SEMOGA BERBAHAGIA, SAYANG. :')