Wednesday, July 29, 2009

First step, on the way!


Hello people. :) Yes, its me, Sofia Farhana binti Mohsen. I decided to create another blog because i think its one of my way to move on. Memandangkan blog lagi satu dah mencecah post yang ke 100, i rasa its time for me to create another step in my life. Kan? Tinggalkan yang lama behind & move on.

Meh i cerita sikit, why is it so tiba tiba i buat lagi satu blog. Hmm, sebenarnya pasal budak tu lagi lah. Budak ke? T_T Well, i tak ada contact dengan dia or jumpa dia pun for the past 72 hours. Eh tak tak, more than that pun. Tiba tiba i tersentap, tengah baca blog orang, i terbaca pasal lelaki. Pasal apa yang lelaki akan & tak akan buat for the one they love. Lepas tu lepas keluar dengan kawan kawan sekolah, the girls, i pun dengar jugak cerita diorang. I tiba tiba terfikir, entah entah betul kan, lelaki tu just gunakan i. Untuk dia lepaskan rindu, dulu, sekarang untuk lepaskan nafsu kuda padi dia ke apa ke i pun tak tau. Kalau betul dia sayang i, mesti dia ada buat effort apa apa kan? Tapi tak apa, dia dah ada girlfriend pun, memang dari dulu i patut back off. :)

So sekarang i think i really have to listen to what my friends told me. I just have to move on. First step, no more physical, emotional contact dengan dia. So sekarang i dah berjaya tak contact dia sehari semalam. Hebat tak? Tolong lah berbangga dengan i. So harap harap i akan berjaya kekalkan record i ni sampai bila bila. Dia pun tak contact i, buat apa i cari dia. Betul tak? Nampak sangat dia dah bahagia dengan hidup dia sekarang. Jadi, mari ramai ramai tolong i move on. Sekarang pun i berusaha sedaya upaya untuk keep myself busy, keluar with the girls everyday for this week. Memandangkan semua pun ada this week kan. :')

Hmm. I pun kena lupakan lah apa yang dia pernah cakap, buat dekat i. Semua tu palsu, lelaki lelaki. Kenapa lah senang sangat perdaya perempuan dengan kata kata & tingkah laku. Kan? Senang sangat jadikan lelaki tu satu pengaruh besar dalam hidup. Haih haih. I tau its going to be hard for me to move on from him, from our past together, but i really have to try hard. Sebab ni bukan crush yang biasa, i dah start sayang dia. Sayang gila gila, Nazrin faham lah. Tak apa lah, i know it takes time, i have whole life to move on pun. :) I harap second step akan cepat datang, i tak boleh buat lagi second step sebab tu terlalu besar untuk i. I tak cukup kuat lagi. Hmm.

So for you, i know you know who you are, tapi i tak tau la you baca ke tak kan, i just nak cakap, you salah. You cakap i tak akan pernah boleh move on from you kan? Sekarang i nak buktikan you salah & i harap i kuat. I akan doakan kebahagiaan you, i tau i wajib lupakan you. Selamat tinggal you, i halalkan segala apa semua untuk you. I harap you pun sama. Pasal janji kita yang once we made tu, i halalkan jugak la. Tak apa lah kalau tak ada sorry from you pun, i redha, i redha diperlakukan seperti mana i diperlakukan sebelum ini. I tak sanggup, tak sanggup nak face you again. Im sorry. Its too hurtful.

ILL NEVER WANT TO LET YOU GO, BUT I HAVE TO, I JUST HAVE TO SACRFICE FOR YOUR HAPPINESS, MY LOVE. HOW I WISH I NEVER MET YOU, NEVER HAVE FEELINGS TOWARDS YOU, NEVER BEEN IN THIS KIND OF SITUATION. I HOPE IM STRONG. :'( I DEDICATE 'ALMOST LOVER BY A FINE FRENZY' JUST FOR YOU. SEMOGA BERBAHAGIA, SAYANG. :')

No comments:

Post a Comment