Wednesday, August 12, 2009

Setelah sebulan berkabung, inilah hasilnya. :D

Hello peeps. -.- Okay, i guess i am too normal already now. So this is going to be my first post after a month of not blogging about my daily life, after a month saya berkabung. Sila bersyukur. :)


So today my dad actually asked me to go to his office to help out in the account department & stuffs tapi sebab i malas sangat, i decided not to go. Ye la, nanti kang i buat salah tu ni i yang kena tanggung. Lagi lagi i bukan dah start study accounts pun kan. So around 1130, i woke up and mandi semua, siap siap sebab i kena pergi office Abah jugak to take thermometer from my Abah's PA sebab nak kasi my sister. Dia demam. Then i ajak Sya pergi teman i dye my hair. Sebab i dah bosan dengan color rambut i & i kan nak jadi Sofia yang baru. :) So around 2pm, i pergi la amik Sya dekat rumah dia then we go straight to Summit untuk dye rambut i. Kitorang pergi Super&Style ke apa kejadah tah nama saloon tu. Murah je wokkkk, RM60. :D So here, i kasi sedikit gambaran time the making of changing my hair color tu.

*First gambar tak pakai specs, macam muka cina mana kan? -.- Second time tengah letak ubat rambut tu la. Then the last picture tu dah cuci, nak keringkan. :D*


After paying, around 330 - 4pm tu, i rasa lapar. Ajak Sya pergi makan, lepas tu dia rasa teringin nak makan ABC, biasa la, perempuan mengandung memang macam tu. HAHA. So kitorang pun terus ke Taipan pergi makan dekat Hassan. Sesampainya di Hassan, kitorang cari tempat bawah kipas sebab sungguh panas. Then i order la, TEH O BENG SO, NASI GORENG USA SO. Sya ordered ABC, ONLY! -.- Lepas makan tu kitorang pun pergi la jalan jalan kejap dekat Taipan. Pegi Little Black Book, Amour, macam macam la. ALAMAK, NAK BELI HANDBAG DEKAT LBB TU PLEASE? CANTIKKKKKKKKKK. :( Okay, moving on. Dah lepas tu, we went to McD to buy my mom's & sister's bubur & went to 100 Yen tu to buy snow ice milk. SLRRPPP.

*First picture was when we were on our way to Taipan. Gambar PEPSI tu pulak time kitorang tengah tunggu snow ice siap, kitorang tengok tin tu dekat kedai 100 Yen tu la.*


Lepas tu Sya cakap Wana puasa then kitorang ajak pergi pasar malam Putra Heights. Dah sampai rumah Sya, Wana baru keluar dari rumah Uswah, kitorang pun camwhore la dulu dalam rumah Sya. Biasa la, tak sah kalau sehari tak camwhore. Ye dok nok? Hehehe. Then dah camwhore tu, Wana dengan Uswah pun dah sampai dekat pasar malam tu. Kitorang pun bergerak la ke sana, Wana beli kebab dengan char kuey teow, Uswah beli air kelapa dengan char kuey teow, i beli air kelapa, Sya seperti biasa, tak beli apa apa. -.- Then dah sampai rumah Sya, dah azan tu, kitorang pun menjamu selera. Borak borak, gelak gelak. Tapi malangnya tak ada gambar dengan Uswah & Wana. Selain gambar i dengan Sya, yang hanya ada gambar Nia sahaja iaitu adik kepada Sya. Lepak lepak rumah Sya, dalam pukul 9pm, kitorang pun pulang ke rumah masing masing. Oh, i happy dengan result color rambut i. :)

*1st & 2nd - Camwhore di rumah Syafira Fitri Nabila while waiting for Uswah & Wana. 3rd - First traffic light yang hijau time kereta nak jalan. Serious, today macam hari traffic light merah je untuk ktorg. T_T 4th - Nia, yang cuba tunjuk cara marching dekat kitorang. 5th - Setelah selamat sampai rumah i, dalam bilik dah. :D*


Note to Sya : Thanks for teman-ing me, favourite jiran! I love you, baby! HAHA :)

No comments:

Post a Comment