Monday, October 12, 2009

Luahan seorang anak.

I wanted to write "A LETTER FROM A DAUGHTER TO HER FATHER" earlier & post it to this blog. But i think thats just so wrong. Tak baik seorang anak mengaibkan ayahnya. Tak baik juga seorang anak revealkan pasal masalah masalah rumah tangga dia kepada orang ramai. Lagi lagi blog ni, tak ramai pun, tapi ada la few people yang baca kan?

When the incident happened *yang made me want to write that letter*, i thought of finding Alie but i guess he wont be sparing his time for me as this is not really important to him, MAYBE JUST MAYBE. I ingat nak cari best friends i, tapi i tahu sorang tu mungkin tengah study, lagi sorang mungkin tak boleh move on dah. :) Nak cari orang lain, i rasa, i malas lah nak kaitkan orang lain to be my shoulders for this matter. Diorang tak tahu pucuk pangkal, tiba tiba nak dengar problem i. Memang takkkkkk ah! -_____-

I kesian dekat my mother. I know i havent been a good daughter to her, but when that incident happened, i realised, she is one strong woman. Inside & out. I can never imagine myself being in her shoes. She got through the marriage for nearly 30 years, & she hasnt been complaining much. I know how you feel, Mama. Please stay strong. You know your daughters will always have your back. :') & Abah, i dont know what to say anymore. Renung renungkan lah. As you said, every mistakes in marriage, mesti ada salah dua dua pihak. & in this case, youre not a perfect role model either. Tapi, anak anak Abah akan tetap respect & sayang Abah. Its just that, you just have to change. Im the youngest, doesnt mean i dont get what happened between you, Mama & the sisters.

Ok, i think i should stop now. Nanti panjang panjang, lagi merepek la i jadinya. Terus ter-reveal kisah sebenar. Tapi apa apa pun, ill always be thankful to Allah for giving this wonderful family. I love you, Abah, Mama, Kakak, Nina & Wewin. XOXO.

"Ya Allah Ya Tuhanku. Kau bukakan lah pintu hati Ayahku. Kau lembutkan lah hatinya. Kau kembalikan lah dia ke jalan yang benar. Kau tolong lah berikan kami sekeluarga kebahagiaan yang tidak dapat dikecapi dahulu. Kau berkatilah hidup kami. Kau kurangkan lah beban ibu aku ya Allah. Aku memohom kepadaMu. Sesungguhnya aku sudah tidak sanggup lagi untuk menanggung beban beban ini. Aku mahukan keluarga yang normal. Tolong lah ampunilah dosa dosa kami. Kau makbulkan lah jua doa aku ini. Amin, Ya Rabbal Alamin."

No comments:

Post a Comment